СТУДЕНТСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА У ОРИЈЕНТИРИНГУ

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) треба уз помоћ карте и компаса да за најкраће могуће време пронађе на терену одређени број контролних тачака (контрола) и то оним редоследом како је нацртано на карти.

Дакле, за разлику од атлетског кроса где се трчање у природи изводи на обележеној стази одређене дужине, у оријентирингу се такмичари крећу по непознатом терену (стази), а да би то могли, користе се помоћним реквизитима: специјалном картом тог терена и компасом. Из тога проистице и основни задатак у оријентирингу.

Такмичари се дакле, уз помоц карте и компаса, крећу непознатим тереном, а њихова задата стаза и контролне тачке које на терену треба да пронађу, уцртане су на карти. У сваком тренутку такмичар(ка) морају знати где се налазе,и наравно на основу свог знања и искуства у цитању карте, да доносе одлуку о томе којим правцем це се кретати како би најбрже обишли целу стазу и пронашли све контролне тачке.
Такође, може се рећи да је оријентиринг прави спорт за све. Може се упражњавати рекреативно и такмичарски. Такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. То је и породичан спорт јер се њиме могу истовремено бавити све генерације.

Позивамо све заинтересоване Студенте да нам се придруже и активно учествују у Универзитетском такмичењу.
Све информације можете пронаћи на следећем распису:
Bilten Studentsko prvenstvo BGD u orijentiringu 2019

Очекујемо Вас у великом броју да се дружимо и такмичимо. За најбоље обезбеђене су награде!!!